Operasyon işe yaramadı

Yemen`de El Kaide`nin elindeki Amerikalı gazetecinin kurtarılması için düzenlenen operasyonda öldürülen Güney Afrika vatandaşı öğretmen için fidye ödendiği ve serbest bırakılmak üzere olduğu ortaya çıktı.

Operasyon işe yaramadı
Yaşamanı yitiren Pierre Korkie arlı öğretmenin çalıştığı yardım kuruluşu, ABD’yi ‘her şeyi mahvetmekle’ suçladı. Operasyon sırasında Luke Somers’la birlikte ölen öğretmenin serbest bırakılması için fidye ödendiği belirtiliyor. Bir yardım örgütünün Yemen sorumlusu Anas Hamati ise yaptığı açıklamada ‘Pierre Korkie çok hastaydı. Fıtığı vardı. Arabulucular onu teslim almaya hazırlanıyordu. Pasaportu, her şeyi hazırdı’ dedi.
 
Kuruluşun açıklamasında ise ‘Korkie Pazar günü El Kaide tarafından serbest bırakılacaktı. Ailesinin acısı, bu yüzden daha da büyük olacak’ denildi.
 
Üst düzey bir Amerikalı yetkiliyse, Amerikan askerlerinin Korkie’nin operasyon düzenlenen evde olduğunu bilmediklerini söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X