Operasyonlar IŞİD’e yaradı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, uluslararası koalisyonunun IŞİD’e yönelik hava operasyonlarının örgütü güçlendirdiğini söyledi.

Operasyonlar IŞİD’e yaradı

Amerikan CBS televizyonuna konuşan  Esad, koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik operasyonlarının bölgesel olarak bazı yararları olduğunu belirtti ancak terör örgütünün de bu dönemde daha da büyüdüğünü söyledi. Esad, ‘IŞİD, koalisyon güçlerinin operasyonlarının başından bu yana daha da büyüdü. Her ay örgüte Suriye’den bin kişi katılıyor. Örgüt Libya’da yayılıyor. Pek çok El Kaide bağlantılı örgüt de IŞİd’e bağlılığını ilan etti. Durum bu” ifadelerini kullandı. Esad’ın varil bombalarıyla ilgili soruya verdiği cevap ise ‘Varil bombası diye adlandırılan bir şey yok. Bombalarımız var ve tüm bombalar öldürmek için’şeklinde oldu. 

Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem lojistik hem de askeri olarak Suriye’deki teröristleri desteklediğini de öne sürdü. Rose’un ‘Erdoğan’ın istese sınır geçişlerini durdurabileceğini mi düşünüyorsunuz’ sorusuna Esad, ‘Evet, kesinlikle. Sadece Suriye’ye gelen teröristleri görmezden gelmiyor. Lojistik ve askeri olarak onları destekliyor da. Doğrudan. Günlük olarak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X