Orantılı Bir Yüze Sahip Olmak İçin Çene Ucu Estetiği

Yüz, kuşkusuz vücudun en dikkat çeken bölgelerinden. Rinoest Klinik’ten K.B.B. Uzmanı Op. Dr. Coşkun Şanverdi, güzelliğin kişinin yüzüne uygun ve abartılı olmayan estetik sonuçlarla sağlanabileceğini vurguladı.

Orantılı Bir Yüze Sahip Olmak İçin Çene Ucu Estetiği

Çene ucu estetiği nasıl yapılır?

 

Dr. Şanverdi, çene ucu küçük ve geride olan hastaların çene ucunu hacimlendirip öne doğru uzatmak için başlıca 3 yöntem olduğunu söyledi:

 

1- Dolgu enjeksiyonu Dudak ve yüz dolgularında kullanılan hyaluronik asit gibi sıvı dolgular, çene ucuna enjekte edilerek volüm artışı sağlanır. Bu yöntemin 2,5-3 yıl kalıcılığı vardır. Bu yöntem ofis şartlarında birkaç dakika gibi bir sürede yapılabilir.Herhangi bir iyileşme süreci yoktur.Çok etkili bir yöntemdir.

 

2- Çene ucuna protez konulması Profil görünümde alt çenenin küçük ve geride olduğu durumlarda, çene ucuna titanyum, silikon gibi protezler konulabilir. Genel veya lokal anestezi ile, uygun büyüklükteki protez, bu bölgede hazırlanan cebe yerleştirilir.Kalıcı bir yöntemdir.

.

3- Çene ucu kemiğinin kesilmesi Alt çenedeki şekil bozukluğu ileri derecedeyse, çene ucu kemiği kesilip öne doğru kaydırılarak, plak ve vidalar ile tespit edilir. Çene ucunun ileride olduğu durumlarda ise bu girişimin tersi yapılabilir.

 

Hastaların çene yapısı,estetik kaygıları ve beklentilerine göre yöntem tercihi yapılarak bu sorun başarılı bir şekilde çözülebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X