Ordu, bir milyon turist hedefliyor

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, “Arap ve diğer yabancı ziyaretçilerimizin sayısı 50 bini buldu ancak biz bunları yeterli görmüyoruz. Hedefimiz bir milyon turist.” dedi.

Ordu, bir milyon turist hedefliyor

Avrupa’nın ve Türkiye’nin tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’yla ulaşım imkanları artan Ordu, özellikle Körfez Bölgesi’ndeki ülkelere yönelik yürütülen tanıtım faaliyetleriyle turizm pastasından daha fazla pay almayı hedefliyor.

 

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz turizminin son yıllarda gelişme gösterdiğini söyledi.

 

“Hedefimiz bir milyon turist”

 

Balkanlıoğlu, Ordu’nun tanıtımına ağırlık verdiklerini dile getirerek, medyada Ordu’yu ve güzelliklerini tanıttıklarını ve bunun da sonucunun kısa süre içerisinde alındığını ifade etti.

 

Daha önce Ordu’ya 300 bin civarında ziyaretçi gelirken bu sayının 480 bine çıktığını belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

 

“Kentimize gelen ziyaretçi sayısında 2015 yılında yüzde 42’nin üzerinde artış sağlandı. Arap ve diğer yabancı ziyaretçilerimizin sayısı 50 bini buldu ancak biz bunları yeterli görmüyoruz. Hedefimiz bir milyon turist. Ordu’daki insanlar da turizm bilincine ulaştı. Fatsa ilçemizin Kabakdağı ve Altınordu ilçemizin Kayabaşı mahallelerinde eko turizm uygulanıyor. Yatak kapasitemiz 5 bin 500 civarında. Marka ve büyük oteller de Ordu’ya yatırım yapmak için yer arayışı içinde. İnsanlarımız doğayla baş başa, kuş sesleri içerisinde ormanda ve köylerde tatil yapmayı da tercih ediyor. Dolayısıyla bu bilinci de oluşturmaya başladık.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X