Ordu hazır

Rakka çevresindeki birçok önemli mevziyi geri alan Suriye ordusunun, IŞİD kontrolündeki kenti geri almak için harekete hazır olduğu bildirildi.

Ordu hazır

Rusya, İran ve Hizbullah’ın askeri desteğini arkasına alan Suriye ordusu, ilerleyişini sürdürüyor.

Son dönemde özellikle Türkiye ile bağlantıyı sağlayan ana hatta çok sayıda stratejik noktayı ele geçiren ordu birliklerinin, Rakka’yı da IŞİD’den geri alma operasyonuna hazır olduğu belirtildi.

İran’ın Fars haber ajansına konuşan bir askeri yetkili, ‘Bu, gelecek operasyonların yönünün Rakka’ya doğru olacağının göstergesi. Rakka cephesi genel olarak Tabka bölgesinden başlamak üzere açık’ dedi.

Suriye ordusu, 2014 yılında IŞİD tarafından ele geçirilen Tabka’daki askeri havaalanına 35 kilometre mesafede bulunuyor. Hükümet yanlısı güçler, cuma günü yaşanan çatışmaların ardından Tel Madekah’ın kontrolünü geri almıştı. Bunun ardından da Suriye ordusu saldırılarını Selimiye-Rakka otoyolu üzerinden devam ettirdi. 

HALEP’E DOĞRU İLERLİYOR 

Bu arada Suriye ordusunun Halep’in kuzeyinde ilerleyişi de sürüyor. Başkan Beşar Esad’a bağlı ordu, Türkiye ile bağlantıyı sağlayan ana hatta çok sayıda stratejik noktayı ele geçirdi. 

Yabancı militanların giriş yaptığı ve yardım aldıkları Azaz ve Tel Rıfat’da güvenliğin sağlandığı da gelen bilgiler arasında. 

‘SİLAHLARI BIRAKIN’ 

Suriye Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Halep, Dera ve Şam’ın Doğu Guta bölgesinde çatışan muhalifleri silah bırakmaya çağırdı. Suriye Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, ulusal uzlaşının hızlandırılması ve halkın normal hayata dönebilmesi için Halep, Dera ve Şam’ın Doğu Guta bölgesinde çatışan muhalifleri silah bırakmaya çağırdı. Açıklamada, ‘Suriye ordusu komutanlığı, Dera, Doğu Guta ve Halep’in doğusunda silah taşıyan herkesi, silahsızlanma, ulusal uzlaşı ve normal hayta dönüş sürecini hızlandırmaya çağırıyor’ denildi. Genelkurmay Başkanlığı, söz konusu bölgelerde bulunan halka seslendiği beyanında, muhalifleri silah bırakarak af kararından faydalanmalarına çağırdı. 

ESAD’IN TARAFINA GEÇTİLER

ABD’nin Irak’ta desteklediği birkaç Şii grubun, Suriye’ye geçerek Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı ordu ile birlikte savaştığı iddia edildi. 

Daily Beast internet sitesi, ABD Savunma Bakanlığı’nın iki temsilcisine dayandırdığı haberinde, ‘Irak’ta IŞİD’e karşı başarıyla savaşan en az 3 tugay, Bedir Tugayı, Kata’ib Hizbullah ve Asaib Ehl-i Hak, Suriye’deki savaşa katılarak Halep bölgesinin güneydoğusunda kayıplar veriyor’ dedi. 

ABD’li askerler, Irak’ta silah ve mühimmat desteği sağladıkları Bedir Tugayı’nın, Suriye’de Esad’a bağlı ordunun safında yer alan Şii gruplarla birlikte muhaliflere karşı savaştığını doğruladı. Söz konusu 3 tugayın, Irak’ta terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede ABD önderliğindeki uluslararası koalisyonun desteğini aldığı kaydedildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X