Ordu Kan Bağışında Eylül Hedefini Geçemedi

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, eylül ayı için belirledikleri bin 700 ünite kan bağışının altında kalarak toplam bin 324 ünite kan bağışı yapıldığını söyledi.

Ordu Kan Bağışında Eylül Hedefini Geçemedi

Ordu’da da 2015 yılı kan bağışları devam ediyor. Ordu Kan Bağış Merkezi tarafından Eylül ayı için belirlenen kan bağış hedefi aşılamadı. Eylül ayı için kan bağış hedefi fındık sezonun sonu olması ve yaz tatilinin bitecek olması sebebi ile bin 700 ünite kan bağışı olarak belirlendi. Kan Bağış Merkezi’nin yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda Eylül ayının tamamlanması ile birlikte uzayan yaz tatilinin ve Kurban Bayramı’nın etkisi ile hedefe ulaşılamayarak bin 324 ünite kan bağışı toplandı. Ordu’da 2015 yılının ilk 9 ayının sona ermesi ile birlikte yıllık hedefin yüzde 72’si tamamlanarak 14 bin 482 kan bağışı gerçekleşmiş oldu. “UZAYAN TATİL KAN BAĞIŞINI OLUMSUZ ETKİLEDİ” Eylül ayının ilk günlerinde bağışın az yapıldığına, sonraki günlerde ise artış yaşandığının altını çizen Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, “Eylül ayında hedefimizi Temmuz ve Ağustos aylarına oranla biraz arttırdık ve hedefimizi bin 700 olarak belirledik. Eylül ayının başlarında yüksek ilçelerimizde fındık hasadının devam etmesi, kan bağışını olumsuz etkileyen faktörlerden biriydi. Eylül ayında hedefe ulaşamamanın bir diğer sebebi ise uzayan yaz tatili ve Kurban Bayramı oldu. Vatandaşlar bu süreçte şehirde bulunmak yerine köylerini ve tatil merkezlerini tercih etti. Biz bu şartlar altında maksimum çalışma gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bin 700 ünite kan bağış hedefimizin altında kaldık ve bin 324 ünite kan toplamış olduk. 2015 yılı toplam hedefimizi 20 bin ünite kan olarak belirledik ve 9 aylık dilimde 14 bşn 482 ünite kan toplayarak hedefin yüzde 72’sine ulaşmış olduk” dedi. Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengin Dönmez, ayrıca Ekim ayı için kan bağış hedeflerinin okulların ve üniversitenin açılması ile bin 900 ünite olduğunu ve hedefin aşılması için vatandaşın kan vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X