Ordu üniformasıyla liderin eteğini karşılaştırınca ceza aldı

Myanmar’da sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafla, ordunun yeni üniformasıyla iktidardaki Ulusal Demokrasi Birliği Partisi (NLD) lideri Aung San Suu Çii’nin eteğini karşılaştıran Chaw Sandi Tun adlı kadının 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildiril

Ordu üniformasıyla liderin eteğini karşılaştırınca ceza aldı

NLD üyesi Tun’un, açık yeşil renkte üniforma giyen Silahlı Kuvvetler Komutanı General Min Aung Hlaing’i, Suu Çii’nin aynı renkteki geleneksel eteğini başına sarmış gibi gösteren bir fotoğrafı paylaştığı için 12 Ekim’de yakalandığı ifade edildi.

Fotoğrafı “Suu Çii’yi bu kadar seviyorsan neden onun eteğini başına takmıyorsun?” ifadesiyle paylaştığı belirtilen 25 yaşındaki Tun’a, Maubin kentindeki mahkeme tarafından 6 ay hapis cezası verildiği kaydedildi.

Tun’un annesi Ei Ei San, AA’ya yaptığı açıklamada, kızının söz konusu fotoğrafı paylaşmadığını, dolayısıyla hükmün adil olmadığını ve kararı temyize götüreceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X