Ordu’da darbecilerin namazı kılınmayacak

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde öldürülen darbe yanlılarının salasının verilmeyeceğini, camilere sokulmayacağını, namazının da kılınmayacağını belirtti.

Ordu’da darbecilerin namazı kılınmayacak

Müftü Kolukısaoğlu, bütün ilçelerde din görevlilerine talimat verdiklerini açıkladı. İl Müftülüğü’nün resmi internet sitesinden açıklama yapan Müftü Kolukısaoğlu, son olarak Ankara’da özel kuvvetlere baskın yapılması sırasında öldürülen darbeci astsubayın Ünye’de cenaze sahipleri tarafından İlçe Müftülüğü’ne sala verdirmek için başvuru yaptığını, konu ile ilgili talimat almak için Ünye İlçe Müftüsü’nün kendisini aradığını belirtti.

İlçe müftüsüne sala okunmaması yönünde talimat verdiğini belirten Kolukısaoğlu, ”Bunlar haindir, devlete başkaldırıp çatışmada öldürülenlerin salası verilmez, camiye sokulmaz, namazları kıldırılamaz, bu dinimizin emridir. ‘Kim bunların salasını verir, camiye sokar, cenaze namazlarını kıldırırsa haklarında derhal işlem yaparım’ deyip kesin talimatımı bildirdim. İlçe müftümüz de bu talimatımızı aynen uyguladı” açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X