Örencik’in içme suyu şebekesi yenileniyor

Sel felaketinin kullanılmaz hale getirdiği içme suyu hattı BUSKİ tarafından yeniden kuruldu.

Örencik’in içme suyu şebekesi yenileniyor

AYDIN FİDAN

Karacabey’e bağlı Örencik köyünde geçtiğimiz ay aşırı yağışlar yüzünden devre dışı kalan içme suyu hattı BUSKİ tarafından yenileniyor.

Aşırı yağışların sel ve heyelana neden olduğu köyde içme suyu hattı da büyük zarar görmüştü. Susuz kalan 25 haneli köye tankerlerle su taşınırken, sel felaketinin ardından çalışmalara başlayan BUSKİ, 6 kilometrelik içme suyu hattı için boru döşeme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Köy Muhtarı Necati İlhan, arazi şartları ve sel felaketi yüzünden ulaşımın da güçleştiği Gölecek deresiyle irtibatın sağlandığını anlattı. İlhan, bir hafta içinde selin kullanılmaz hale getirdiği içme suyu hattının yenilenmiş olarak hizmete girmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

İZLER SİLİNİYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Karacabey ovasında yaşanan sel ve su baskınlarda ilçeye bağlı Kurşunlu köyünde büyük bir felaket yaşanmıştı. Karacabey Belediyesi’nin felaketin izlerini silmek amacıyla çalışmaları yoğunlaştırdığı köyde, dağdan gelen çamurların güçlükle temizlendiği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X