Organ bağışına büyük destek

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında Orhangazi’de bulunan bir firmanın çalışanlarına yönelik organ bağışı semineri düzenlenirken, 121 kişi organ bağışında bulundu.

Organ bağışına büyük destek

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında Orhangazi’de bulunan bir firmanın çalışanlarına yönelik organ bağışı semineri düzenledi. Gün boyunca tüm firma çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenen seminer, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi yetkilileri tarafından 3 oturum halinde toplamda 400 çalışana verildi. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından birini teşkil ediyor. Bu haftanın Organ ve Doku Bağışı Haftası olması münasebetiyle bu duruma dikkat çekmek ve organ bağışı konusunda vatandaşlarımızda farkındalık yaratmak amacıyla, kamuda ve özel sektörde gerçekleştirdiğimiz organ bağışı seminerlerimize hız verdik” dedi.

121 KİŞİDEN BAĞIŞ

Organ bağışında Bursa bölgesinin uluslararası bir başarı grafiği yakaladığını belirten Dr. Özcan Akan, “Vatandaşlarımız son 6 yılda organ bağışına büyük destek vererek Bursa bölgesini adeta bir nakil merkezi haline getirdi. Bugün de özel bir firmada gerçekleştirmiş olduğumuz eğitim sonunda, 121 çalışan arkadaşımız organ bağışında bulunduğunu beyan etti. Yapılan bağışlarla, şimdiye kadar tüm etkinliklerimiz arasında en fazla katılım ve talep görülen eğitimimiz bu oldu. Bu sebeple firma çalışanı arkadaşlarımıza, göstermiş oldukları ilgi ve fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X