Organ bağışının önemi anlatıldı

Orhangazi’de düzenlenen ‘Organ nakli ve organ bağışının önemi’ konulu panelde, organ bağışının önemi vurgulandı.

Organ bağışının önemi anlatıldı

NEVZAT OKUMUŞ

 

Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Kent Konseyi, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ve Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen panelde konuşan Orhangazi İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ayça Gündüz, organ bağışının ne olduğu, kimlerin organ bağışlayabileceği, bağış şekilleri, organ nakli ve kimlere nakledileceği konularında bilgiler aktardı. Uludağ Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, “Nakil için organ bağışlamak büyük bir hayırdır. Bu hayırdan uzak olmamalıyız” dedi. 

Acıbadem Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten de nakil merkezlerinde neler yapıldığını örnekler vererek aktardı. Gülten, son on yıla damgasını vuran konunun ‘yoğun bakım’ olduğuna dikkat çekerek, bunun organ naklini artırdığını belirtti. Gülten, ülkemizde organ nakli bekleyen hasta sayısının artış gösterdiğini ve bu bekleyenlerin başında da böbrek yetmezliği çekenlerin geldiğini ifade etti. 

Bursa Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Mehmet Şahin de aynı zamanda böbrek nakli yapılan bir kişi olduğunu anlattı. Şahin, Orhangazi’de bu tür programların daha sık yapılması gerektiğini ifade ederek, “Çok şükür ben organ bulduğum için şanslıyım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X