Organ bağşlayanlar için mevlit okutuldu

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Organ Bağışı Haftası faaliyetleri devam ediyor. Dün de organ bağışı yapanlar için Yeşil Camii’nde mevlit okutuldu.

Organ bağşlayanlar için mevlit okutuldu

Mevlide, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve organları alınan donörlerin aileleri ile organ bağışıyla sağlığına kavuşanlar katıldı. Cami avlusuna stant açılarak organ bağışçısı olmak isteyen vatandaşlara organ bağışı kartı verildi.

Organ bağışı konusunda Bursa’nın çok iyi bir noktada olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Akan, “Türkiye birinciliği şu anda bölgemize ait, ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Avrupa seviyesine ve daha da ötesine taşımak niyetindeyiz” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ise, “Dileriz ki insanlar organ bağışı sıkıntısını hiç yaşamasın. Ancak biz müftülük olarak gerek okuyacağımız hutbelerle, gerekse din görevlilerimizde vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X