Organ nakliyle hayat bulunca…

Kadavradan yapılan karaciğer nakliyle geçen yıl yeniden hayata tutunan 38 yaşındaki Nurcan Çelebi, Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birimi’ndeki doktor ve hemşireleri ziyaret ederek, başkalarının hayat bulması için organlarını bağışladı.

Organ nakliyle hayat bulunca…

Bursa’nın Mustafa Kemalpaşa İlçesi’nde yaşayan Nurcan Çelebi, 30 bin kişide bir rastlanan genetik Wilson hastalığına 33 yaşında yakalandı. 4 yıl boyunca savaştığı bu hastalığın pençesinde karaciğeri çalışamaz duruma gelen talihsiz kadında hareket kısıtlılığı ve konuşma bozukluğu başladı.

 

Her şeyin bittiğini düşünen Nurcan Çelebi, Çanakkale’nin Ezine İlçesi’ne bağlı Geyikli Beldesi’ndeki yazlıklarında aniden rahatsızlanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki Halit Güden’in 14 Eylül 2014 tarihinde kendisine nakledilen karaciğeriyle yeniden hayata döndü.  

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen nakil sonrası ikinci hayatına başlayan, 21 ve 17 yaşlarında iki kız annesi Nurcan Çelebi, bağış organıyla kendisini hayata tekrar bağlayan Halit Güden’in mezarını eşiyle birlikte ziyaret etti.

 

Çanakkale ziyareti kapsamında Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birimi’ni de ziyaret eden Nurcan Çelebi ve eşi Recep Çelebi, Organ Bağışı İl ve Hastane Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü, Koordinatör Hemşire Gönül Pınarcıoğlu ve Hemşire Emine Karakaya’ya, nakil sürecinde Güden ailesini ikna etmek için gösterdikleri yoğun çaba nedeniyle ‘Sizler cennetliksiniz’ diyerek teşekkür etti. Ayrıca Nurcan Çelebi ve eşi Recep Çelebi, hayata veda ettiklerinde kendi organlarının da başkalarına hayat vermesi için organlarını bağışladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X