Organları iki kişiye hayat verecek

Çanakkale’de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kadının karaciğeri ve böbreklerinden biri, Bursa’da iki hastaya nakledilmek üzere alındı.

Organları iki kişiye hayat verecek

Alınan bilgiye göre, evinde beyin kanaması geçiren 74 yaşındaki Aysun Kıvrak, 5 Mart’ta Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kıvrak’ın, hastanede tedavisi sürerken beyin ölümü gerçekleşti.

 

Hastanenin Organ Nakli Koordinasyon Merkezinde görevli doktorlar, kadının yakınlarıyla görüşülerek onaylarının alınmasının ardından organ nakli için işlemleri başlattı.

 

Aysun Kıvrak’ın karaciğer ve böbreklerinden biri alınarak, iki hastaya nakledilmek üzere Bursa’ya götürüldü.

 

Organ Nakli Koordinasyon Merkezinin sorumlusu Azem Ülkü, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadının eşi ve oğlunun, organ nakline onay verdiğini söyledi. Onlara teşekkür eden Ülkü, “Çok büyük bir duyarlılık gösterdiler. ‘Başkaları sağlıklı yaşarsa biz daha çok mutlu oluruz’ dediler ve organları bağışladılar. Aysun Kıvrak, yaşamına birçok şey sığdırabildi. Çok iyilikleri olduğunu biliyoruz, bunları öğrendik. Bundan sonra da iki kişiye yaşam umudu oldu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X