Organlarıyla 3 hastayı hayata bağlayacak

Bandırma’da, beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki bir erkeğin böbrekleri ile karaciğeri, üç hastaya nakledilmek üzere Bursa’ya getirildi.

Organlarıyla 3 hastayı hayata bağlayacak

Bursa Özel Acıbadem Hastanesi ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin organ nakli birimi yetkilileri, sabaha karşı Bandırma Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki hastanın karaciğeri ile iki böbreğini aldı.

Söz konusu organlar, yaklaşık iki saat süren operasyonun ardından özel kutulara konularak üç hastaya nakledilmesi amacıyla Bursa’ya getirildi.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, gazetecilere yaptığı açıklamada, 62 yaşındaki erkek hastanın, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle 4 gün önce hastaneye getirildiğini bildirdi. Hastanın beyin ölümünün gece geç saatlerde gerçekleştiğini belirten Şenveli, ‘Ailesi, organları bağışlamaya karar verdi. Biz de durumu Bursa’daki koordinatörümüze ilettik. Onlar da uygun hastaları tespit etti. Bursa’dan iki ekip geldi ve bu organlar operasyonla alındı. Bursa’da organ bekleyen hastalarımız inşallah şifaya kavuşacak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X