Organlarıyla 3 kişiye umut olacak

Bursa’da, beyin kanaması geçirerek, beyin ölümü gerçekleşen 63 yaşındaki kadın, organlarını bağışlayarak 3 kişiye umut olacak.

Organlarıyla 3 kişiye umut olacak

Bursa’da beyin kanaması geçirerek Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 63 yaşındaki Ü.T.’nin beyin ölümünün gerçekleşti. Ü.T.’nin yakınlarının organ bağışını kabul etmesiyle 2 böbreği ve karaciğeri yapılacak olan operasyona alınarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve özel bir hastanede organ bekleyen 3 kişiye nakil edilecek. 

2015 yılı içerisinde toplamda 12 organ nakli gerçekleştirdiklerini belirten Organ Nakli Koordinatörü ve Çekirge Devlet Hastanesi genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen, “ 63 yaşındaki bayan bir hastamızın geçirdiği beyin kanaması sonrasında beyin ölümü gerçekleşti. Çocukları organlarının bağışlanmasına karar verdi. Bizde operasyonu için hazırlığımızı yaptık. Hastamızın karaciğeri ve 2 böbreği ile 3 kişiye can katacağız. Arkamızda yoğun bakım ekiplerimiz, anestezi ekiplerimiz gibi çok ciddi kahramanlarımız var. Bizlere desteklerinden dolayı bu ekiplerimize ve hastane yönetimimize çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu desteklerle beraber Türkiye birinciliğimizi korumaya devam ederiz” dedi.

Çekirge Devlet Hastanesi olarak organ naklin çok önem verdiklerini belirten Başhekim Uz.Dr. Kayhan Sonkur, “Bursa Çekirge Devlet Hastanesi olarak yine bir organ bağışı gerçekleştireceğiz. Bizler hastanemiz olarak organ bağışına çok önem veriyoruz. Ekibimiz bu konuda oldukça başarılılar. Bizde idare olarak elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Şuan Türkiye’de çok iyi bir noktadayız. İnşallah yıl sonunda daha iyi bir noktaya geleceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X