Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Samsun’da, akciğer embolisi nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları, 5 kişiye umut oldu.

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Tedavi gördüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen M.K’nın organlarını, ailesi bağışlama kararı aldı.

 

Aynı hastanede gerçekleşen operasyonda, M.K’nın karaciğeri Erzurum’da bir hastaya, korneaları OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine, 2 böbreği de yine aynı hastanede tedavi gören 2 kişiye nakledilmek üzere alındı.

 

Organ Nakil Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, yaptığı açıklamada, M.K’nın ailesinin büyük fedakarlık örneği göstererek organ bağışında bulunduklarını söyledi.

 

M.K’nın karaciğerinin ambulans helikopterle önce Erzincan’a, buradan da yine ambulans helikopterle Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki bir hastaya ulaştırılacağını dile getiren Kazak, şunları kaydetti:

 

“2 korneası OMÜ Tıp Fakültesi Hastanemizdeki hastalarımıza, 2 böbreği yine aynı hastanedeki organ bekleyen 16 ve 50 yaşlarındaki 2 hastaya nakledilecek. Bir kişi 5 kişiye hayat ve yeni bir yaşam şansı verdi. Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara Allah sabır versin. Hastaların kurtulmaları için tek şans organ bağışı ve organ naklidir. Bu nedenle insanlarımızın duyarlı olmasını önemsiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X