Organlarıyla hayat verecek

Gemlik’te 3 gün önce kocası tarafından tabancayla vurularak ağır yaralanan ve tedavi altına alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 3 kişiye nakledilecek.

Organlarıyla hayat verecek

Misafir oldukları kayınpederinin evinde kızı Eda Şen’i (10) tabancayla vurup öldüren ve aynı tabancayla intihar eden Kenan Şen’in (45), silahla ağır yaraladığı 37 yaşındaki eşi Seçil Şen’in tedavi altına alındığı Muradiye Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti. Seçil Şen’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Muradiye Devlet Hastanesine gelen organ nakli ekipleri, ameliyatla Şen’in karaciğer ve böbreklerini aldı.

Karaciğer Bursa Acıbadem Hastanesindeki bir hastaya, böbrekler ise İzmir ve Balıkesir’de iki hastaya nakledilecek.

Organ Nakli Bursa Koordinasyon merkez sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gün önce Bursa Muradiye Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine getirilen Şen’in gece saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, hastanın yakınlarıyla organ nakli koordinatörlerinin görüşme yaptığını söyledi.

Görüşme sonrası ailenin organ bağışı yapmayı kabul ettiğini ifade eden Çınar, “Bu yüce gönüllüklerinden dolayı merhumenin yakınlarına teşekkür ederiz. En acılı anlarında kendi acılarını bir tarafa bırakarak başka insanların hayata tutunmasına vesile oldular. Onların sayesinde bu gece nakledilmesi planlanan organlarla yarın sabah yeni bir yaşama gözlerini açacak 3 vatandaşımız sağlıklılarına kavuşmuş olacak. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarının başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten de “Yaklaşık üç buçuk saat süren bir operasyonla karaciğer ve böbrekler alınarak, Sağlık Bakanlığı tarafında tespit edilen 3 uygun hastaya nakledilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X