Orhaneli konforlu ulaşıma kavuşacak

Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, dağ yöresinin ulaşım sorununu çözecek olan ve ihalesi gerçekleştirilen proje ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak için Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile bir araya geldi.

Orhaneli konforlu ulaşıma kavuşacak

OSMAN SAK

 

Ziyarete Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş da katıldı. Yol çalışması ile ilgili bilgi veren Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, “Tünelli geçiş ihalemiz yapıldı. Bu ihale kapsamında 2 bin 38 metre uzunluğunda tek tüp tünelimiz var. Ayrıca 220 metre uzunluğunda viyadüğümüz var. Teknik özelliği fazla olan bir yapım. İhaleye 51 kişi girdi. Şu anda dosyalar incelenecek. En kısa zamanda ihaleyi sonuçlandırıp, çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 2 yıl içinde bu yolun tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.

YOLCULUK 20 DAKİKA OLACAK

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, “Çok önemli bir ihale. Birinci etap ihalenin ardından, ikinci etapta Erenler Mahallesi’ne olan kısımda da 2 veya 3 adet tünel olacak. Bunun da ön çalışmalarını yapıyoruz. Bu yol yapılırken de ikinci etabın proje ihalesi devreye girecek. Dolayısıyla yol, tüneller aracılığıyla Erenler’e kadar gelmiş olacak. Orhaneli-Bursa arası, rahat bir yolculukla 20 dakikaya düşecek” dedi.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise, “İnanıyoruz ki, bu çalışma bittiğinde hem fikir açısından, hem gelişme açısından başlangıç tarihi itibariyle Orhaneli’nin geleceğini canlandırır. Arkasından Harmancık ve Büyükorhan’a da aynı canlılığı getirecektir. Çok önemli bir çalışma. Vatandaşlarımızın seyahatlerinde konfor getireceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra heyet, yol çalışmasını yerinde inceledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X