Orhaneli kurtuluşunu kutluyor

Orhaneli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde 18 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Orhaneli kurtuluşunu kutluyor

Orhaneli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yıl dönümü çeşitli etkinlikle kutlanılıyor. Etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karabulut, Kaymakam Abdulhalim Can, kamu kurumları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Birlik ve beraberliğe en büyük ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Allah bütünlüğümüzü bozmasın. Düşman mezaliminden kurtulduğumuz bu günde, devletimize ve yüce Türk Milletine bağlılığımızı buradan haykırıyoruz. Bu onurlu günde sünnet şölenimize ana sponsor olan merhum Sait Yılmaz’ı saygıyla anıyoruz” dedi.

İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can, “Umarım bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki vatan hainlerinden kurtuluşa vesile olur” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Bennur Karabulut ise, “Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Allah erkekliğe ilk adımı atan evlatlarımızın düğünlerini de göstersin” diyerek temellilerini dile getirdi.

Sünnet çocuklarına ilçe turu attırılması ve yemek ikramının ardından tören sona erdi. Etkinlikler kapsamında pazar günü rahvan at yarışları, 9 Eylül Çarşamba günü ise tasavvuf musikisi ve şehitler için mevlit okunarak son bulacak.

(AF)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X