‘Orhaneli teşvik kapsamına alınsın’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Büyükorhan, Harmancık ve Keles’in teşvik kapsamına alınırken Orhaneli’nin alınmamasını eleştirdi.

‘Orhaneli teşvik kapsamına alınsın’

Bu kararın Orhaneli için haksızlık olduğunu söyleyen Aydın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Bu haksız uygulamanın düzeltilmesi için bir çalışmanız olacak mı’ diye sordu. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi veren Erkan Aydın, teşvik kapsamında yer alan 3 dağ ilçesiyle aynı sosyo ekonomik koşullara sahip olan Orhaneli’nin neden kararda yer almadığını sordu. Orhaneli’nin nüfusunun son 5 yıl içinde 20 binin altına düştüğüne dikkat çeken Aydın, Orhaneli’de de uygulanacak teşvikle tersine göçlerin başlayacağına dikkat çekti.

Büyükorhan, Harmancık ve Keles, Cumhurbaşkanlığı kararı ile teşvik kapsamına alındı. Teşvik bölgesi dahilindeki bu ilçelere yatırım yapacaklara kolaylıklar sağlanarak 3 ilçeye yatırım yapacaklara yer tahsisi sağlanacak ve yüzde 20 vergi muafiyeti uygulanacak. Ayrıca SGK işveren prim muafiyeti gibi konularda teşvik uygulanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X