`Orhaneli Yolu`nda faciadan dönüldü`

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, oda binasında düzenlediği basın toplantısında; Bursa-Orhaneli Karayolu inşaatında yaşanan şev kaymasından meydana gelen kaza sonrası alınmayan tedbirlerin yeni facialara yol açabileceğini belirt

`Orhaneli Yolu`nda faciadan dönüldü`
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Misi Köyü civarında devam eden yol çalışması sebebiyle Eylül ayı başlarında da bir şev kayması yaşandığını hatırlatan Akyıldız, geçtiğimiz Pazar günü yolun aynı bölümünde yeniden bir şev kayması yaşanmasını tedbirsizlik olarak nitelendirdi.
 
Yaşanan şev kaymasında facianın kıyısından dönüldüğünün altını çizen Akyıldız, İMO Bursa Şubesi olarak kazanın hemen sonrasında bölgede bir dizi teknik inceleme yaptıklarını ve bir takım tespit ve uygulama önerileri hazırladıklarını söyledi.
 
ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ YETERSİZ
 
İnceleme sonrasındaki tespitlere göre, çevre ve iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğunu vurgulayan Akyıldız, “Yoğun trafik akışı olmasına rağmen bu konuda da yeterli önlemin alınmadığını gördük. Yapılan imalatlarda teknik olarak da bazı eksiklikler tespit ettik. Bursa-Orhaneli karayolu yol çalışmaları sırasında yol güzergâhında çok dik eğimli ve çok yüksek kaplamasız yarmaların oluşturulduğu, bu yarmaların yolu kestiği topuk bölgesinde bazı kısımlarda yüksek taş istinat duvarlarının inşa edildiği görülmüştür. Yapılan imalatlar zemin ve temel mühendisliği açısından da yetersiz. Yol güzergahında yapılan yüksek yarma şevlerinin imalatlarının prosedüre uygun olmaması ve kademeli hafriyat yerine zamandan kazanmak için tek seferde yapılan imalat sebebiyle şev kaymalarının oluştuğunu belirledik” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X