Orhanelili kadınlar yöresel yemekleri öğreniyorlar

Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından aralık ayında açılan aşçı çırağı kursuna katılan kadınlar, Türkiye’nin her bölgesinden yöresel yemekler yapmayı öğreniyor.

Orhanelili kadınlar yöresel yemekleri öğreniyorlar

OSMAN SAK

 

Kursa katılan 29 kursiyer, haftada iki gün kurs öğretmeni Halime Aksu tarafından verilen eğitimlerde, doğrama yöntemleri, garnitürler, çorbalar, tatlılar, ana yemeklerle ilgili bilgi sahibi oluyorlar. 

Kurs öğretmeni Halime Aksu, “Türk mutfağından her hafta bir tarif yapmaktayız. Tüm bunların yanında, yemek isimlerinin hikayeleri, dengeli beslenme kuralları, kalori hesapları da verilmektedir. Ev hanımlarının her geçen gün yeni tarifler öğrenip evlerinde eşine, çocuklarına yaptıklarında mutlu olduklarını ve beğendiklerini söylemeleri, bu işe olan sevgimizi de artırmaktadır” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serpil Çoban da aralık ayından bu yana devam eden kursun büyük ilgi gördüğünü söyledi. Serpil Çoban, kursun 30 Haziran’da sona ereceğini ve kursa katılan kursiyerlere aşçı çırağı sertifikası verileceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X