Orhanelililer teşvik dışı kalmayı kabullenmiyor

Bursa’nın 4 Dağ ilçesinden Keles, Büyükorhan ve Harmancık 2. Derece Teşvik kapsamına alınmıştı, Orhaneli ise teşvik dışı kalmıştı… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın da bugünkü köşesinde Orhaneli’nde yaşayanların bu durumu kabullenemediğini aktarıyor.

Orhanelililer teşvik dışı kalmayı kabullenmiyor

Bursa‘nın güneyindeki 4 Dağ ilçesinden üçünün 2. Derece Teşvik kapsamına alınmasının ardından Orhaneli‘de şok yaşanıyor.

Ankara‘daki bakanlık bürokratlarının sahaya inmeden, önlerine gelen verilere göre belirledikleri düzenleme iktidar partisininin Orhaneli ayağında üzüntüye yol açmış görünüyor.

Dün Orhaneli‘nin AK Partili Belediye Başkanı Ali Aykurt ile bu durumu konuştuk.

Başkan Aykurt, Orhaneli‘nin kapsam dışı bırakılmasına üzüldüklerini, bu durumun düzeltilmesi için partisinin yetkilileriyle yeniden temasa geçtiklerini söyledi.

Bölge milletvekili Osman Mesten ve İl Başkanı Ayhan Salman ile konuyu konuştuğunu belirten Aykurt, “Umuyor ve bekliyoruz ki, Maliye Bakanlığımız Orhaneli’yi de tıpkı Keles, Harmancık ve Büyükorhan gibi 2. derece teşvik sağlanan ilçelere dahil edecektir. Zaten daha evvelki görüşmelerimizde de Orhaneli’nin 2. derece teşvik sınırında olduğunu belirtmişlerdi. Talebimizi yineledik” dedi.

Başkan Aykurt şöyle konuştu;

Orhaneli ilçe başkanlığım döneminde de bu konuyu sık sık gündeme getirdim. Ankara’da bakanlık düzeyinde ilçe bazlı teşvik uygulamasını talep ettim. Partimizin teşkilat toplantılarında da bizzat Cumhurbaşkanımızdan ilçe bazlı teşvik uygulamasına geçilmesini istedim. Şimdi karar çıktı ama Orhaneli’nin olmayışına üzüldük. Orhaneli’yi de kapsama almalarını bekliyoruz.”

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X