Orhaneli’nde çiftçiye destek

Orhaneli’nde Koyunculuğu Geliştirme ve Geri Dönüşüm Projesi kapsamında 20 çiftçiye 20 koyun ve 1 koç dağıtımı yapıldı. İlçede bugüne kadar belirlenen kriterlere uygun 85 çiftçi projeden yararlandı.

Orhaneli’nde çiftçiye destek

Orhaneli’ye bağlı Ortaköy de gerçekleştirilen sözleşme imza töreninde koyunlar sahiplerine dağıtıldı. Törene Orhaneli Kaymakamı Abdülhalim Can, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan ve çok sayıda yetiştirici katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Orhaneli gibi dağ ilçelerinde yürütülen hayvancılık projelerine büyük önem verdiklerini söyledi. Çelik, “Bu gün burada dağıtımını ve sözleşmesini çiftçilerimizle imzaladığımız projenin üreticilerimize ve bölge hayvancılığına önemli katkılar sağlamasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

85 ÇİFTÇİ YARARLANDI

Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan da, projenin amacının çiftçilere kendilerine yetebilecek büyüklükte koyunculuk işletmesi oluşturup geçimlerinin temininde yardımcı olmak olduğunu söyledi. Alkan, “Projede üç yıl sonra 10 koyun 1 koç geri ödemesi olacak. 4. yılda ise kalan 10 koyun verilecek. Beşinci yılın sonunda çiftçilerimiz herhangi bir aksilik yaşamadıklarında ellerinde 70-80 arası damızlık koyun sürüsü oluşacaktır. 2015 yılında 20 çiftçimize 400 koyun ve 20 koç dağıtıldı. İlçemizde projeden bugüne kadar belirli kriterlere uygun 85 üretici faydalandı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X