Orhaneli’nde gıda denetimi

Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik faaliyetlerine hız verdi.

Orhaneli’nde gıda denetimi

OSMAN SAK

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ilçede gıda ürünleri üretimi ve satışı yapan işletmelerde denetim yaptı. Ekipler ürün etiketlerinin mevzuata uygunluğu, son kullanım tarihleri, muhafaza şartları, çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etti. 

Tüketilen gıdaların sağlıklı şartlarda üretilmesini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarda fırın, pastane, market, lokanta ve unlu mamul işletmeleri denetlendi. Denetimlerde personelin giydiği kıyafetler, el temizliği, ürünlerde kullanılan malzeme, hizmet standartları ve imalathane temizliğine kadar kontrol edilirken 1 işletmeye yasal işlem uygulandı, eksikleri bulunan işletmelere de ek süre verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X