Orhaneli’nde kadın çiftçilere eğitim

Orhaneli’nin Göynükbelen ve Akalan Mahalleleri’nde kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirildi.

Orhaneli’nde kadın çiftçilere eğitim

OSMAN SAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol gereği, Göynükbelen ve Akalan Mahalleleri’nde kadın çiftçilere yönelik eğitim programı gerçekleştirildi. 5’er gün süren süren eğitimlerin ilke Göynükbelen’de gerçekleştirildi. Bu eğitime 67 üretici katıldı. Eğitimler daha sonra 61 üreticinin katıldığı eğitimle sürdü. 

Psikolog Füsun Serim, Ziraat Mühendisleri Selahattin Yılmaz, Efrahim Sadık, Erdem Durgut, Ebru Atay Yaldır, Ziraat Teknikeri Leyla Mendi’nin görev aldığı eğitimlerde, ‘toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, sebze yetiştiriciliği, bitki besleme, uygulamalı fide dikimi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, bakım ve beslemesi, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, genel meyvecilik, gıda muhafaza yöntemleri, dengeli beslenmenin önemi’ konularınde bilgiler verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X