Orhaneli’nde kılıçlar çekilmiş

Orhaneli’nde muhalefet partilerinin temsilcileri, bugüne kadar yöre halkının büyük destek verdiği iktidar partisine, Orhaneli Termik Santralı ve Kömür İşletmeleri’nin özelleşmesi nedeniyle sırtını döneceğini iddia ederken, iktidar partisi yetkilileriyse,

Orhaneli’nde kılıçlar çekilmiş

MHP İlçe Başkanı İsmail Asa, “Bu seçimde MHP, Orhaneli’nde 1’inci parti çıkacak” derken, CHP İlçe Başkanı Ahmet Güneş, 6,7 bin civarında oy almayı beklediklerini kaydetti.

AK Parti İlçe Başkanı Ali Aykurt da, “Hedefimiz, 400 milletvekili. Orhaneli’nde bu hedefi sağlayacak oy oranına ulaşacağımıza inanıyoruz” diyerek, iddiasını ortaya koydu.

“BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

Bugün, dağ yöresinden Orhaneli’ndeyiz.

İlk söyleşimize, son yerel seçimleri kıl payı farkla kaybeden MHP’den başlıyoruz.

MHP İlçe Başkanı İsmail Asa, bölgenin sorunlarından bahsederek, sözlerine başlıyor:

“Kendimi bildim bileli, yol sorunumuz var. İktidar, yolumuzu yapmaya başladı . Ama her gün heyelan olan ve göçen 2 km’lik yolu 2 yılda tamamlayamadılar.  Diğer bir sorun da işsizlik.  Orhaneli, Güneydoğu Anadolu’nun birçok ilçesinden daha geri kalmış bir bölge.”

Asa, daha sonra seçim çalışmaları hakknda bilgi vererek, MHP’nin, ilçeye büyük önem verdiğini, 2007 seçimlerinde İsmail Tatlıoğlu’nu milletvekili adayı, 2009 yerel seçimlerinde Mehmet Gazioğlu’nu büyükşehir adayı ve bu seçimde 2’inci sıra adayı Kadir Koçdemir’i milletvekili adayı yaptığını hatırlattı. 

Asa’ya göre MHP, hep dağlı isimleri aday gösterdi.

İlçe seçmeninin, AK Parti’ye büyük destek verdiğini ancak karşılığını alamadığını  sözlerine ekleyen Asa, seçim için iddialı konuştu:

“Seçim çalışmalarımızda, iktidardan rahatsız olan köylüler, AK Parti’ye yüzlerini döneceklerini söylüyorlar. Bu seçimde MHP, Orhaneli’nde 1’inci parti çıkacak” dedi. 

ERKAN AYDIN’LA KAZANACAĞIZ

Orhaneli’nde CHP’nin genç bir ilçe başkanı görev yapıyor.

Ahmet Güneş, önseçimle birlikte partisinin büyük bir çıkış yakaladığını anlatarak başladığı sözlerini, Erkan Aydın’ın adaylığını hatırlatarak sürdürdü.

“Erkan Aydın, dağ yöresinin evladıdır. Çok sevilen ve çalışkan bir kişidir. Onunla birlikte, büyük bir çıkış yakalayacağız” diyen Güneş, ilçenin sorunlarına da değiniyor.

Orhaneli Termik Santralı ve Orhaneli Kömür İşletmeleri’nin özelleşmesinin, göçe neden olduğunu ve bu durumun, ilçedeki sosyolojik dengeyi bozduğunu öne süren Güneş, seçmenin sandıkta iktidara tepki göstereceğini belirtti.

Güneş, ilçede, 6, 7 bin civarında oy almayı hedeflediklerini de ekledi.

“Oylarımızı arttıracağız hedef 400 milletvekili”

Orhaneli turumuzu, AK Parti’yle sonlandırıyoruz.

Mikrofonlarımız, AK Parti İlçe Başkanlığı’nda, Ali Aykurt’un önünde:

“Halkımızla iç içe, çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Halka, 2002’den bu yana yaptığımız hizmetleri anlatıyoruz. Açıkçası, biraz da zorlanıyoruz. Çünkü, o kadar çok hizmet yapmışız ki, hangi birini anlatacağımızı bilemiyoruz.”

7 Haziran seçiminin önemine de dikkat çeken Aykurt’a göre, bu seçim sadece Türkiye’nin  değil, tüm İslam aleminin de merakla beklediği bir seçim.

Aykurt, 7 Haziran’dan oylarını arttırarak çıkacaklarına inandığını söyledi.

AK Parti’nin vadeden değil, hizmet yapan bir parti olduğunu söylerek, muhalefete gönderme yapan Aykurt, “Hedefimiz, 400 milletvekili. Orhaneli’nde bu hedefi sağlayacak oy oranına ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. 

Dağlı gazeteci Raif Yiğit 

Bu seçime, çok değişik bir ortamda giriliyor. MHP’den Kadir Koçdemir, CHP’den Erkan Aydın, muhalefetin dağlı adaylar. İki isim, çok etkin bir şekilde çalışıyor ve partilerinden çok isimlerine oy istiyorlar. Bunun yanında Orhan Termik Santralı ve Orhaneli Kömür İşletmeleri’nin özelleşmesinden doğacak tepki, sandığa yansıyabilir. 

HALKIN GÖRÜŞÜ

-Çok sorun var.  Hayvancılık yapıyorum, hayvan para yapmıyor. 

-Dağ yöresinden aday çıkmaması sorunumuz. Ama yine de umutluyuz bugüne kadar vekil yoktu ama hizmette sınır da yoktu. Bir milletvekilinin görevini, ilçe teşkilatı yapıyor.

-Listelerde Kani Torun var, AK Parti’nin adaylarını tanıyorum. 

-Yol sorunumuz var. Yol dışında sorunumuz yok.

-Bundan daha iyi ülke bulamayız. 

-Emekliler ve çiftçilerin sorunlar var.

-Eski işler yok, köyü bitik, mazot pahalı, süt ucuz. Bir litre su da 1 lira, 1 litre süt de 1 lira.

-Emekli öğretmenin, 20 yıllık emekliyim, aldığım bin 470 lira para. Bin lirasını üniversitede okuyan oğluma yolluyorum. 470 lirayla geçiniyorum.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X