Orhaneli’nde sinekle mücadele çalışması

Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sineklerin üreme noktalarında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Orhaneli’nde sinekle mücadele çalışması

OSMAN SAK

 

Çalışmalarının ilçe merkezi ve  53 mahallede tespit edilen üreme alanlarının tamamında yaz sonuna kadar devam edeceğini belirten firma yetkilisi veterenirer hekim Turgay Gezen, “Haşerelerle mücadelede en iyi sonucu almak için larva döneminde ilk olarak sinek, sivrisinek, karasinek ve zararlı diğer haşerelerin üreme alanları, ilçede bulunan park, bahçe ve mesire alanları, yeşil alanlar, ağaçlar ve çalılımlar, dere yatakları, sazlık alanlar, bataklıklar, mazgallar, kanallar, fosseptikler, su birikintileri ve gübrelik alanların ilaçlanmasına başlandı” dedi.

İlaçlamada Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı ilaçların kullanıldığını belirten Gezen, sinek ve sivrisinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları,  vatandaşların çöplerini kapalı, poşetlenmiş şekilde atmaları çok önemli olduğunu söyledi. Gezen, bu konuda vatandaşların duyarlı davranması ile daha iyi bir mücadele sağlanmış olacağını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X