Orhaneli’ne çifte müjde

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı BEBKA, 2015 yılı Mali Destek Programı Değerlendirme sonuçlarını açıkladı.

Orhaneli’ne çifte müjde

OSMAN SAK

Orhaneli Belediyesi Sebze Meyve Paketleme Tesisi ve Sadağı Kanyonu Eko Turizm Projeleri desteklenmeye değer görülerek BEBKA tarafından onaylandı. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Orhaneli Kaymakamı Abdülhalim Can’a projeler ile ilgili bilgi verdi.

Projeye göre Orhaneli Belediyesi Sebze Meyve Paketleme Tesisi ile bölgede üretilen sebze ve meyvelerin modern bir ortamda paketlenip, tüketiciyle buluşturulması planlanıyor. Sebze ve meyve üretiminin yoğun olduğu Orhaneli ve çevresinde üreticinin gelirini arttırma ve Orhaneli’nin ulusal bir marka haline gelmesi için kurulacak Sebze Meyve Paketleme Tesisi, bölge için büyük önem taşıyor.

SADAĞI KANYONU

Sadağı Kanyonu Eko Turizmi Projesi ise, kanyonun ve Orhaneli’nin tanınması için Orman ve Su İşleri II. Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı bir proje. Proje ile Sadağı Kanyonu’na yeni köprüler eklenecek, çevre düzenlemesi tamamlanacak ve bölge ulusal turizme açılacak. Proje kapsamında, kanyondaki biyolojik çeşitlilik potansiyeli tespit edilecek, bunun yanında kanyonun doğal, jeolojik, tarihi güzelliklerinin görülebilmesi için yürüyüşleri kolaylaştırıcı düzenlemeler hayata geçirilecek. Kanyonun tanıtımını sağlayacak kısa film, kitap, broşür ve afiş basımı yapılacak. Ayrıca kanyonu günübirlik ziyaret edenlerin bilgi edinmeleri için tanıtım merkezi, dinlenebilmeleri için kamelyalar yapılacak. 

Her iki proje de Eylül ayında başlayacak ve 1 yıl içinde tamamlanacak. Projeler Orhaneli’nin ekonomik ,kültürel ve sosyal yaşamına önemli oranda katkı sağlayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X