Orhaneli’ne paketleme tesisi

Orhaneli Belediyesi Meyve Sebze Paketleme Tesisi tamamlandı. Tesiste özellikle kadınların ürettiği ürünler paketlenerek pazara sunulacak.

Orhaneli’ne paketleme tesisi

BEBKA’nın makine ve ekipmanları için destek verdiği proje kapsamında yapılan tesis inşaatı ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. Tesisin hizmete açılışı nedeniyle düzenlenen törene kadınlar büyük ilgi gösterdi. Bölgesel tarım ürünlerinin paketleneceği tesis, tarımsal üretim yapan kadınların ekonomik ve sosyal gelişimlerine önemli bir katkı yapacak. 

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kırsal kalkınma için önemli bir adım olacak tesise büyük önem verdiklerini belirterek, üretmenin önemine değindi. Belediye olarak Orhaneli’nde sayısız yatırımlar yaptıklarını ifade eden Tatlıoğlu, paketleme tesisinin bu yatırımlar arasında en önemli adım olduğunu kaydetti. 

EKONOMİYE KATKI

Üretimin önemine değinen Tatlıoğlu, “Tesisimizin resmi açılışını önümüzdeki günlerde Bursa Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılacağı bir törenle yapacağız. BEBKA desteği ile yaptığımız bu yatırımın maliyetinden çok, üretecek olması, tesisin  önemini bir kat daha artırıyor. Bu tesiste özellikle kadınlarımızın ürettiği ürünler paketlenerek çeşitli pazarlara sunulacak. Üreten Kadınlar Derneğimiz’in, bu faaliyetin lokomotifi olacağına inancım sonsuz. Çalışkan Orhaneli kadını ürettiği ürünleri paketleme tesisimizde marka haline getirerek yöre ekonomisine ciddi katkı sağlayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X