Orhaneli’ye sağlık turizmi

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Orhaneli Devlet Hastanesi’ni sadece Bursa’ya değil Güney Marmara’nın da büyük ihtiyacı olan Fizik Tedavi Bölge Hastanesi’ne dönüştürmek istediklerini söyledi.

Orhaneli’ye sağlık turizmi

OSMAN SAK

Hastanenin daha işlevsel kullanılması ve ilçeye sağlık turizmi kazandırılması amacıyla hazırlanan projenin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından da kabul gördüğünü belirten Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Bunun için 3 kilometre mesafede  bulunan jeotermal suları  buraya naklederek, hem boşa akan sıcak suları değerlendirmek, hem de Orhaneli’nde sağlık turizmini başlatmak istiyoruz” dedi. 

Hastane için kullanılacak sıcak suyun analizlerinin yapıldığı ve Şükriye Mahallesi’nde bulunan ve debisi yüksek olan ‘miri çamuru’ diye bilinen mevkiden getirilecegi belirtildi. Bu suyun yetersiz kalması halinde ise 7 kilometre uzaklıkta bulunan Ağaçhisar bölgesi ve 6 kilometre uzaklıktaki Topuk bölgesindeki sudan ilave yapılacağı bildirildi. Sıcak suları ise hastaneye ulaştıracak kanalların kazılması içini ise Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X