Orhangazi depremi konuştu

Orhangazi`de düzenlenen panelde, bireylerin de bu konuda eğitim alması gerektiği vurgulandı.

Orhangazi depremi konuştu
NEVZAT OKUMUŞ
 
Orhangazi Kaymakamlığı, Belediyesi ve Bursa MAG-DER işbirliğindeki panelde, Mahalle Gönüllüleri konusunda Orhangazi ve Gemlik’in şanslı olduğu belirtildi. Bursa MAG-DER Başkanı Yusuf Yumru, afetle yaşama, afet bilincini oluşturma konusunda kent konseylerinin de duyarlı olması gerektiğine işaret ederken, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer de bölgenin deprem kuşağında olduğunu vurguladı.
 
EĞİTİM GERÇEĞİ
 
Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da, video gösterileri eşliğinde afetle mücadelede eğitim gerçeğine bir kez daha dikkat çekti. Türkiye’nin genelde bu durumlarda mücadeleye geç başladığını belirten Gündoğdu, kısa başlıklarla verdiği örneklerde ‘Bir an önce yaşamı normalleştirme’, ‘Depremde soğukkanlılık’ konularını işledi. Afet Uzmanı Özden Işık ise afetlerde risk ve kaynak yönetimi konusunda bilgilendirme yaptı. Işık, “En değerli kaynağımız eğitimli ve nitelikli insanlardır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X