Orhangazi Gıda OSB’de sona gelindi

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan ve Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi ile birlikte yürütülen Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarında sona gelindi.

Orhangazi Gıda OSB’de sona gelindi

NEVZAT OKUMUŞ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen yetkililer, Süpürgelik Mevkii’nde kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB için incelemelerde bulundu. Heyet Orhangazi Belediyesi, Orman Bölge Şefliği ve diğer kurumlardan araziye ilişkin bilgileri aldıktan sonra Orhangazi’den ayrıldı. Heyetin, hazırlayacağı raporu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Belediyesi olarak yürütülecek çalışmalar ile ilgili tüm olanaklarını seferber edeceklerini belirtti. Çağlayan, “Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Orhangazi’ye büyük değer katacak. Bu konuda Orhangazi’de tüm kurumlarımız ile koordineli bir çalışma yürütüp bu süreci tamamlamak istiyoruz” dedi. 

YATIRIMLAR BİRARADA OLACAK

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu da, “Otoyolla birlikte bölgemiz arazilerinde belirli bir yapılaşma başladı, ilerleyen günlerde bu yatırımlar artacak. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerin birinci amacı tarım arazilerinin kullanılması yerine, oluşturulacak bir sanayi bölgesinde bu yatırımları bir araya getirmek. Bu konuda yaptığımız çalışmaların sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bakanlık onayladığı takdirde, ilçemize bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kazandırmış olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X