Orhangazi kalesine kavuşacak

Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi’deki ‘Kale’ olarak adlandırılan bölgede uygulanması düşünülen sosyal tesis projesinde hazırlıklara başladı.

Orhangazi kalesine kavuşacak

NEVZAT OKUMUŞ

Bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından da gezilen ve projesine onay verilen ‘Kale Sosyal Tesis Projesi’ için  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile ön hazırlık yapıldı.

Başkan Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Cengiz Akyol ve proje çizimine başlayan yüklenici firma yetkilileri ile birlikte kale bölgesinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan taslak proje üzerinde inceleme yapan Çağlayan, proje üzerindeki son düzenlemeleri de yaptı. 

SOSYAL TESİS

Hazırlanan taslak projeye göre, Kale inşaatının üst bölümünde kalan bölgeye içerisinde düğün salonu, restoran ve kafeterya inşa edilecek. Sosyal tesisin yanı sıra, kale içinde ve çevresinde de peyzaj çalışması yapılacak ve bu alanlar vatandaşların kullanımına sunulacak.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kale’nin yıllardır atıl durumda olduğunu, yeri ve konumu son derece özel olmasına rağmen değerlendirilemediğini öne sürerek, ‘Şimdi Büyükşehir Belediyemizin desteği ile bu alana içinde bir sosyal tesis inşa edeceğiz. Bu alan sadece Orhangazi için değil, tüm bölge için de bir cazibe merkezi olacak’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X