Orhangazi’de çevre çalıştayı

Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği işbirliğinde yürüttüğü ‘İlçeler Sorunlarını Belirliyor’ çalıştayının beşincisi Orhangazi’de gerçekleştirildi.

Orhangazi’de çevre çalıştayı

NEVZAT OKUMUŞ

 

Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım ve İznik ilçelerinde yapılan çalıştaylardan sonra on kişilik bir ekiple Orhangazi’ye gelen çalıştay sorumluları, davet edilen kamu kurum ve kuruluşları ve STK temsilcileri ile muhtarları buluşturdu. Orhangazi Sakallı Tesisleri’ndeki çalıştayda katı atıktan su kirliliğine, hava kirliliğinden görüntü kirliliğine kadar ilçenin çevre sorunları belirlendi ve sorunların çözümü noktasında öneriler alındı. Görüş alma formları katılımcılara iletilerek, içme suyu, atıksu, katı atık, hava kirliliği, koku, gürültü ve görüntü konusundaki sorunlara çözüm önerileri istendi. 

17 ilçede gerçekleşecek çalıştayların ardından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte belirlenen sorunlar Bursa kamuoyu ile paylaşılarak, ilçelerdeki çevre sorunlarının etkin ve katılımcı bir şekilde çözüme ulaştırılması için kurumsal çalışmalara yön verilmesi teşvik edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X