Orhangazi’de festival başladı

Orhangazi Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği ‘3. Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali’ni başlatırken, yöresel ürünler stantları da açıldı.

Orhangazi’de festival başladı

NEVZAT OKUMUŞ

 

Festivalin 10-19 Ocak günleri arasında süreceğini, 17 Ocak’ta ‘Hamsi Şöleni ve Konser’ düzenleneceğini belirten Orhangazi Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Karagüzel, “Orhangazi olarak bu festivalde farkındalığımızı ortaya koyacağız. 1,5 tondan yapılacak hamsi ikramı ve Karadenizli yöresel sanatçıların konseri ile konuya daha anlamlı yaklaştığımızı Orhangazi’yle bir bütün olduğumuzu göstereceğiz” dedi. 

Yurdun dört bir köşesinden gelen esnaf, Cumhuriyet Alanı’ndaki Belediye Otoparkı’nda kurulan stantlarda  yöresel ürünlerini tanıtarak satışını yaptı. Trabzon’un peynirlerinden Hatay’ın kebaplarına, Kocaeli’nin pişmaniyesinden Giresun’un tereyağına kadar çeşitlenen stantlara ilgi gösteren Orhangazililer değişik lezzetleri tatma fırsatı yakaladılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X