Orhangazi’de fetih şenliği

Orhangazi Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez ‘Orhangazi’nin Fethi ve Gazi Orhan Bey’i Anma Haftası’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Orhangazi’de fetih şenliği

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Belediyesi tarafından ilçede bu yıl ilk kez ‘Orhangazi’nin Fethi ve Gazi Orhan Bey’i Anma Haftası’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikler kortej yürüyüşü ile başladı. 

Yalova Caddesi’nde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, şampiyon olmuş güreşçiler, mehteran takımı, cirit takımı, halkoyunları ekipleri, okçuluk takımı katıldı. Kortej yürüyüşüne vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Alanı’ndaki mehteran takımının gösterisi sonrasında konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, tarihi bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade etti. Çağlayan, “Bu büyük organizasyonu güzel bir kortej yürüyüşü ile başlattık. Tüm katılanlara teşekkür ediyorum. Sekiz günlük süreçte dolu dolu etkinlikleri birlikte yaşayacağız. Orhangazi unutamayacağı etkinliklere sahne olacak” dedi. 

Fetih programının ikinci günü programında İznik Gölü sahilindeki çim sahada yağlı güreşler, üçüncü gün programında ise aynı yerde okçuluk ve cirit yarışmaları yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X