Orhangazi’de katı atık tesisine itiraz

Orhangazi’de belediye tarafından yapılması planlanan Üçüncü Sınıf Katı Atık Depolama Tesisi’ne itirazlar geldi. Orhangazi’nin su ihtiyacının büyük çoğunluğunun tehlike altına girdiğini ifade eden Demokrat Parti İlçe Başkanı Baki Bekar, Belediye Başkanı Ne

Orhangazi’de katı atık tesisine itiraz

NEVZAT OKUMUŞ

Üçüncü Sınıf Katı Atık Depolama Tesisi kurmak için proje tanıtım dosyası hazırlatılarak, ÇED süreci başlatıldığını kaydeden Baki Bekar, “Mevcut taş ocaklarının taşı alınmış çukurlarına günde 85 ton maça ve döküm kumu, uçucu kömür külü, cüruf ve kazan tozu dökülmesi planlanıyor. Buraya dökülecek olan bu maddeler Orhangazi’nin içme suyu kaynaklarına inecek. Çünkü burada derin çatlaklar mevcut. Bu çatlaklardan sızan yağmur suyu, zehir ile birleşip içme suyumuza karışacak” ifadelerini kullandı.

Baki Bekar, “Katı Atık Depolama Tesisi’nin yapılacağı alandan yerin altına sızan yağmur suları, ortalama 36 saat sonra içme suyumuzu sağlayan Nadır kaynağına ulaşıyor. Burada değil katı atık depolama alanı, insan sağlığını olumsuz etkileyecek hiçbir faaliyete izin verilmemeli. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bu çalışmanın olmaması için elinden gelenin fazlasını yapmalı” dedi.

Orhangazi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsmail Saidoğlu da, “80 bini aşkın insanın yaşadığı şehrin içme suyunun kirmenmesine müsamaha göstermeyeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X