Orhangazi’de sadece kivi üreticisi güldü

Orhangazi’nin 2016 yılına ait tarım değerlendirmesini yapan Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, ilçe çiftçisinin kötü bir yılı geride bıraktığını, gülen kesimin ise sadece kivi üreticileri olduğunu söyledi.

Orhangazi’de sadece kivi üreticisi güldü

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi’nin tarım konusunda önde gelen ilk ürününün zeytin olduğunu belirten Hasan Cevizlidere, 2016 yılında rekolte kaybı, yeni yılda da kar yağışı yüzünden yüzde 10 ile yüzde 40 arasında değişen oranda dal kırığı zararı yaşandığını söyledi. Cevizlidere, 7-8 Ocak’taki kar yağışından Gölyaka, Dutluca, Sölöz, Yenisölöz, Heceler, Paşapınar Narlıca, Ortaköy, Fındıklı ve Çeltikçi mahallelerinde yaklaşık olarak yüzde 10 ile yüzde 40 oranında değişen dal kırığı belirlediklerini söyledi. Cevizlidere, Mahmudiye Mahallesi’nde 30 çilek serasının kar yükünden çökerek zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

2016’da elma üreticilerinin bahçeden kilosunu 30 kuruşa satmak zorunda kaldığını da belirten Hasan Cevizlidere, aynı sıkıntıyı şeftali, patlıcan ve kırmızı lahana üreticilerinin de yaşadığını kaydederken, çiftçinin maliyet artışıyla zarar ettiğini söyledi. Cevizlidere, ilçede sadece kivi üretimi yapan kesimin yüzünün güldüğünü ifade etti. Orhangazi’nin kivi üretimine uygun koşullara sahip olduğunu belirten Cevizlidere, ilçede on yıllık bir geçmişe sahip olan kivinin halen bin 500 dönümlük bir alanda ekildiğini ve giderek bu alanın büyüdüğünü, 2016 rekoltesinin de 4 bin tonu geçtiğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X