Orhangazi’de seyyar satıcılara izin yok

Orhangazi’de seyyar satıcıların durumunun ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

Orhangazi’de seyyar satıcılara izin yok

NEVZAT OKUMUŞ

Belediye Başkan Yardımcısı Şemsi Kılıç başkanlığındaki toplantıya, Orhangazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turgay Durmuş, Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Öztürk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul ile Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.

Toplantıdan, ilçe genelinde seyyar satıcılara bundan sonraki süreçte müsaade edilmeyeceği kararı çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Şemsi Kılıç, tüm kurumların bu konuda ortak bir tutumu olduğunu, seyyar satıcılar ile ilgili önlemlerin belediyece arttırılacağını ifade etti.

RAMAZAN AYI ÖNLEMLERİ

Toplantıda ayrıca Ramazan ayı  öncesinde alınacak önlemler de değerlendirildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul, Orhangazi genelinde fırın denetimleri ve özellikle tatlı üretimi yapan pastane ve üretim tesislerine yönelik denetlemeleri sürdürdüklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın hangi sektörde olursa olsun sağlıklı ürün tüketmeleri için önlemlerimizi alıyoruz. Denetimlerimiz devam edecek” dedi. 

Ramazan ayında şehrin değişik noktalarında yapılan turşu satışlarına da sınırlama getirilmesi öngörüldü. turşu satışları ilçede sadece iki noktada yapılabilecek. Buna göre, Pazartesi Pazarı’nın da kurulduğu kapalı pazaryeri önündeki alanda turşucular hafta boyu aralıksız turşu satabilecek. Bir diğer nokta ise Orkent Kapalı Pazaryeri girişi olacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X