Orhangazi’de tarımsal projeler desteklenecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ömer Berksun, TKDK olarak 2016 yılında AB hibe kredilerinin yüzde 99’unu Tarım ve Kırsal Destekleme alanında kullandırmayı başardıklarını ve bu oranın sevindirici olduğunu söyledi.

Orhangazi’de tarımsal projeler desteklenecek

NEVZAT OKUMUŞ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı ziyaret ederek, Orhangazi’de tarım ve kırsal alanda desteklenebilecek projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Berksun, “2017 yılında da AB hibe kredilerinin tamamını kullandırmak istiyoruz” dedi.

Berksun, “Orhangazi’de tarım ve kırsal desteklemelerine ilgi az. Bu hibe kredileri daha iyi anlatıp Orhangazi için yeni projeler geliştirmeyi istiyoruz. Bu konuda iletişime geçtiğimiz kooperatif ve tüzel kişilikler var. Aynı şekilde Orhangazi Belediyesi’nin de desteği ile projelerimizi artırabiliriz” diye konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, Orhangazi’de tarımla uğraşan kesime, ya da yatırımcı özel sektöre TKDK hibe kredileri ile hayata geçirilebilecek projeleri anlatmak gerektiğini söyledi. Çağlayan, “Hem tarım yapan hem de tüzel kişiliğe sahip kişi ve şirketlerin Orhangazi’de projeler geliştirip, bunları hayata geçirmelerini sağlamamız gerek. Bu konuda Orhangazi Belediyesi olarak bizlere düşen görevler ne ise, onları yapıp Orhangazi’nin daha fazla hibe kredi desteği almasını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X