Orhangazi’de yurt ihtiyacına çözüm

Orhangazi’de 2008 yılında huzurevi binası olarak inşaatına başlanan ancak daha sonra bina ve arsası Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Nadır Yolu üzerindeki metruk bina, ortaöğretim yurt binası olarak kullanılmak üzere restore edilecek.

Orhangazi’de yurt ihtiyacına çözüm

NEVZAT OKUMUŞ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Veysel Erdel ile bir araya geldi. Huzurevi binasının tadilatı ile ilgili görüşmelerde bulunan Çağlayan, binanın acil bir şekilde tadilatının yapılıp yurt binasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. 

Projeler ve yazışmaları inceleyen Veysel Erdel, bu konuda ek bir ödenek çıkarılması talimatını verdi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek olan ek ödenek ile birlikte huzurevi binasının yurt binasına dönüştürülmesi için yeni bir proje hazırlanarak tadilat yapılacak. 

Yurt binası ihtiyacının Orhangazi’de büyük olduğunu belirten Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçede üç Anadolu Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Orhangazi dışından gelen çok sayıda öğrenci olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X