Orhangazili çiftçi kiviye yöneldi

Orhangazi’de çektik ekim alanlarının daraldığı belirtildi. Çeltikteki ekim düşüşünün nedeni olarak ise pirinçteki kazancın azalması, alternatif ürün olarak başta kivi olmak üzere nektarin ve sebzenin öne çıkması gösterildi.

Orhangazili çiftçi kiviye yöneldi

NEVZAT OKUMUŞ

 

Çeltikten bekleneni alamadıklarını ifade eden üreticiler, “Kivi üretimi öne çıktı. Tüysüz şeftali olarak bilinen ‘nektarin’ gözde oldu, sebze ise her zaman müşteri buluyor. Bu yüzden çeltik ekimi giderek azaldı” şeklinde görüşlerini ifade ettiler. 

  

ALTERNATİF ÜRÜNLER

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere de, çeltik ekiminden hasadına kadar geçen süredeki maliyet artışı, olumsuz hava koşullarından çok çabuk etkilenmesi, hasattan sonraki depolama sorunlarına ek olarak çeltiğe verilen fiyatta cazibenin yok olması, yeterli desteğin alınamaması gibi nedenlerin, üreticiyi bu üründen caydırır hale getirdiğini söyledi. Yörede alternatif ürünlerin albenisinin de bir o kadar yükseldiğini ifade eden Cevizlidere, özellikle kivi üretimine yönelmelerin arttığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X