Orhangazili girişimcilere kültür mantarı anlatıldı

Girişimci kadınların isteği ile Orhangazi Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen seminerde, ‘İstiridye Kayın Mantarı ve Kültür Mantarı Yetiştiriciliği’ konusunda bilgilendirme yapıldı.

Orhangazili girişimcilere kültür mantarı anlatıldı

NEVZAT OKUMUŞ

Belediye Nikah Salonu’ndaki toplantıda slayt eşliğinde sunum yapan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Mustafa Kemal Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu konudaki araştırmalarını yürüten bir kurum olduklarını belirtti ve halk arasında kavak veya kayın mantarı olarak bilinen ‘istiridye mantarı’na ilişkin bilgiler aktardı.

Soylu, dağlarda ve özellikle ormanlık alanlarda kayın ve kavağın bolca bulunduğu bölgelerde görülen istiridye mantarının yetiştirilme yöntemlerini anlattı.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, “Girişimcilerin bu yaklaşımını ve özellikle bayanların toplum içinde sosyo-ekonomik alanda ‘biz de buradayız’  demeleri ve yer edinmek istemeleri önemli. Orhangazi’de farklı bir sektörün oluşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X