Orhangazi’ye katı atık aktarma istasyonu

Orhangazi Belediye Meclisi mart ayı toplantısının ilk oturumunda, mülkiyeti Orhangazi Belediyesi’ne ait Karsak Mahallesi’ndeki yaklaşık 9 bin metrekarelik bir arsaya Bursa Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ‘Katı Atık Aktarma İstasyonu’ yapılmak

Orhangazi’ye katı atık aktarma istasyonu

NEVZAT OKUMUŞ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, yapılacak Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun bir depolama alanı olmayacağını belirterek, “Orhangazi ve Gemlik’ten küçük araçlarla getirilecek olan çöpler burada daha büyük kamyonlara aktarılacak. Alanda çöpün beklemesi gibi bir şey asla söz konusu değil. Bu sayede çöp nakillerinin maliyetlerinin düşürülmesinin yanı sıra, Orhangazi Belediyesi’ne de yıllık 700 bin ile 800 bin TL arası bir gelir getirmesi hedefleniyor. Kimsenin endişelenmesine gerek yok. Buraya gelecek çöpler hiçbir bekletme olmadan başka bir araca aktarılıp Bursa’daki Hamitler Çöp Toplama Merkezi’ne aktarılacak” dedi.

Toplantıda ayrıca, BUSKİ tarafından ilçe terminali arkasındaki eski balık pazarının bulunduğu alana yapılacak olan BUSKİ hizmet binası ile ilgili arsa devri de oy birliği ile gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X