Orhangazi’ye Sağlıklı Yaşam Merkezi

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Orhangazi’de eski hastane binasının yıkılarak bir bölümüne Aile Hekimliği Merkezi ve bir bölümüne de Sağlıklı Yaşam Merkezi kurmayı planladıklarını bildirdi.

Orhangazi’ye Sağlıklı Yaşam Merkezi

NEVZAT OKUMUŞ

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Orhangazi’ye içinde Verem Savaş Dispanseri, Kanser Tarama Merkezi, Şeker Tarama Merkezi, Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi ve Obezite ile Mücadele Merkezi olan bir ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’ yapılmasının planlandığını söyledi.

Orhangazi’de Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayça Gündüz, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Kocaefe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun ile görüşen Dr. Özcan Akan, eski devlet hastanesi binasının arsası ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Arsa ile ilgili yeni bir plan düzenlemesi yapan Orhangazi Belediyesi, arsanın bir bölümüne 32 derslikli yeni bir okul binası yapılmasını, kalan bölümünün ise İl Sağlık Müdürlüğü emrine verilmesini kararlaştırdı. 

İKİ MERKEZ BİR ARADA

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Eski hastane binasının yıkılarak, bir bölümüne yeni bir Aile Hekimliği Merkezi binasını, bir bölümüne de Sağlıklı Yaşam Merkezi binasını inşa etmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımız merkezimizde erken teşhis için kanser taramalarını yaptırabilecek. Sigarayı bırakma konusunda profesyonel destek alabilecek. Obezite Danışma Birimimiz’de ise obeziteye neden olan faktörler konusunda bilgilendirilecek ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunları, koruyucu hekimlik çerçevesinde ele alınacak. Psiko-Sosyal Destek Birimi’nde vatandaşlarımıza psikolojik yönden destek verilecek. Yaşlı vatandaşlarımıza da Bakanlığımız ‘Sağlıklı Yaşlanma Eylem Planı’ çerçevesinde sağlıklı yaşlanma konularında yardımcı olacak. Merkezimizde ayrıca kadın, çocuk ve ergen sağlığı konularında da hizmetler verilecek’ dedi. 

2 BİN HASTAYA BİR AİLE HEKİMİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde aile hekimlikleri ile ilgili bir planlaması olduğunu belirterek, “Daha önce 4 bin hastaya bir aile hekimi düşüyordu. Şimdi bu rakamı 3 bin 500’e kadar indirdik. Hedefimiz 2020 yılına kadar bu rakamı 2 bin hastaya 1 aile hekimi. Bu konuda çalışmalarımızı Orhangazi’de de sürdürüyoruz. Şu an Orhangazi’de 21 aile hekimi görev yapıyor. Bu rakam kademeli olarak 40’a kadar çıkmış olacak. Böylece 2 bin hastaya 1 aile hekimi planlamasını burada hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X