Orhangazi’ye sosyal hizmet merkezi

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş arasında, sosyal hizmet merkezi protokolü imzalandı.

Orhangazi’ye sosyal hizmet merkezi

NEVZAT OKUMUŞ 

Önemli bir hizmetin ilçede hayata geçeceğini belirten Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, “Gerek engellilerimizin, gerek dezavantajlı gruplarımızın, yaşlılarımızın ve dolayısıyla bir şekilde bakıma muhtaç her kesimden insanımızın işlemlerinin bundan sonraki süreçte Bursa’ya gitmek zorunda kalmadan, buradan işin merkezinden yürütüleceği bir dönem başlıyor. Bu hizmeti Orhangazili hemşerilerimizin ayağına getirdikleri için başta değerli il müdürümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

RİSK HARİTASI…

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Erkut Öneş de, Orhangazi’de açılacak sosyal hizmet merkezinin ilçedeki tüm halka, dezavantajlı guruplara hizmet edeceğini belirtti. Orhangazi’de Belediye tarafından tahsis edilen yeri çok beğendiklerini ifade eden Öneş, ‘En kısa zamanda burada sosyal hizmet merkezimizi hayata geçireceğiz. Ayrıca Bakanlığımızın Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında ASDEP personelimizde burada görev alacak. ASDEP personelimiz kapı kapı her eve, her köye, her mahalleye gidecek. Denetimler yapacak. Bizden bir ihtiyacınız var mı, diye soracaklar. Belli bir zaman geçtikten sonra Orhangazi’de hangi mahalle, hangi sokaklarda risk oranı var. Yani ilçenin risk haritası çıkmış olacak. Ulaşamadığımız yer, gidemediğimiz yerin kalmaması lazım. Bu insanlar bize emanet. Bugün burada herhangi bir çocuk ekonomik seviyesi düşük olduğu için aç yatıyorsa, herhangi bir engellimiz bizden engelli bakım ücreti alacağı halde alamıyorsa, bunun sorumlusu da il müdürlüğü olarak biziz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X