Orman işçileri kurayla belirlendi

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde, ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere alınacak orman işçileri için kura çekimi yapıldı.

Orman işçileri kurayla belirlendi

OSMAN SAK

 

Bursa İşkur İl Müdürlüğü ile Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde, Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak 150 orman işçisi için yoğun başvuru yapıldı. Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 6 ay süreli çalışma için Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde 250’si kadın 350 orman işçisi başvuruda bulundu. Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde çalışmak isteyenlerin belirlenebilmesi için önceki gün Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü’nde kura çekimi yapıldı. Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer ve İşkur İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda, Orhaneli’nde çalışacak 90, Harmancık’ta çalışacak 35 ve Büyükorhan’da çalışacak 25 olmak üzere toplam 150 orman işçisi belirlendi. 

FİDAN ÜRETİM VE DİKİMİ

Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, üç dağ ilçesinde kura ile belirledikleri 90’ı kadın 150 kişinin, fidan üretimi, fidan dikimi, fidanlara çapa yapılması, sıklık bakım çalışmaları gibi ormancılık işlerinde çalışacağını söyledi. Özer, dağ yöresine bağlı üç ilçede çalışacak işçilerin hem iş imkanına sahip olacağını, hem de ormancılık faaliyetlerinde önemli işler yapacaklarını ifade etti. Kurayla belirlenen orman işçilerinin 16 mayısta işbaşı yapacağı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X