Orman köylerine meyve bahçeleri

Yenişehir Orman İşletme Şefliği tarafından, orman bölgeleri yakınlarındaki köylerde ekonomik değeri olan meyve fidanları dikiliyor. Böylece meyvelerin satışından bölge halkının ek gelir sağlaması amaçlanıyor.

Orman köylerine meyve bahçeleri

GÜRHAN ADANA

Proje kapsamında son çalışma Terziler, Eğerce ve İncirli Mahalleleri’nde gerçekleştiriliyor. Yenişehir Orman İşletme Şefi Bünyamin Arslan, bu mahallelerin ormanlarla kaplı bir arazide kurulu olduğunu belirterek, “Toplam 400 dönümlük alana kasım ve aralık aylarında 15 bin adet fıstıkçamı, ceviz ve badem fidanları dikeceğiz. 5-6 yıl sonra ağaçlar meyve vermeye başladığında bu bahçeleri bölge halkına teslim edeceğiz. Bakımlarını kendileri yapacaklar. Meyvelerin toplanması ve satışı yöre halkına ait olacak. Geliri de kendilerine kalacak” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

3 bölgede ekskavatör ile toprağın fidan dikimine hazırlandığını anlatan Arslan, teras çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti. Dereköy Mahallesi’nde ise son 3 yılda dikimi yapılan badem ve ceviz fidanlarının gelişimlerinin iyi olduğunu ifade eden Arslan, “Bu bölgede 70 dönümlük alana 3 bin adet ceviz, 30 dönümlük alana ise bin adet badem fidanı dikmiştik. Fidanların bakımlarını İşletme Şefliği olarak biz gerçekleştiriyoruz. Bu fidanlar meyve vermeye başlayınca, ceviz ve badem bahçelerini Dereköylülere teslim edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X